logo

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής» (ΕΠΙΨΥ), συνεχίζει τη δημοσιοποίηση των Αποτελεσμάτων της «Πανελλήνιας έρευνας για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία των εφήβων-μαθητών» (Έρευνας HBSC/WHO) που διεξήχθη την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2022 σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Σήμερα, 6 Μαρτίου, και με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού, δημοσιοποιείται τεύχος με τίτλο «Βίαιοι καυγάδες και εκφοβισμός (bullying) στους εφήβους» το οποίο επισυνάπτουμε.

Τα αποτελέσματα για τις επόμενες ενότητες που αφορούν, μεταξύ άλλων, το σχολικό περιβάλλον, την οικογενειακή ζωή, τις φιλικές σχέσεις, τη σεξουαλική υγεία, τη φυσική δραστηριότητα, την παχυσαρκία, τον ελεύθερο χρόνο και άλλα θέματα που καλύπτουν όλες τις πτυχές της ζωής των εφήβων και θα αναρτώνται σταδιακά στο σύνδεσμο https://www.epipsi.gr/index.php/research/97-ereuna-hbsc-who  κάτω από τον τίτλο "2022".

Ευελπιστώντας ότι τα ευρήματα θα φανούν ενδιαφέροντα και χρήσιμα σε εσάς προσωπικά, στους συνεργάτες σας και στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, θα θέλαμε να σας δηλώσουμε τη διαθεσιμότητα της ομάδας μας για ενδεχόμενη συνεργασία σε δράσεις που θα αφορούν την περεταίρω αξιοποίηση των ερευνητικών δεδομένων που το ΕΠΙΨΥ συλλέγει από τη δεκαετία του 1980 και αποτελούν, κατά τη γνώμη μας, πολύτιμο εργαλείο για την χάραξη πολιτικής στους τομείς της Εκπαίδευσης και της Δημόσιας Υγείας.

Με εκτίμηση,

Άννα Κοκκέβη, Ομοτ. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, 

Επιστ. Υπεύθυνη του ελληνικού σκέλους του ερευνητικού προγράμματος HBSC/WHO στην Ελλάδα

Αναστάσιος Φωτίου, PhD,

Κύριος ερευνητής του ελληνικού σκέλους του ερευνητικού προγράμματος HBSC/WHO στην Ελλάδα

Πληροφορίες: Μυρτώ Σταύρου| Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας «Κώστας Στεφανής»

ΕΠΙΨΥ | Τομέας Επιδημιολογικών & Ψυχοκοινωνικών Ερευνών

Σωρανού του Εφεσίου 2 | Τ.Θ. 66517 | Παπάγου | Αθήνα

Τηλ. 210. 61.70.834 | Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.epipsi.gr