ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η συντονιστική ομάδα του προγράμματος εμβολιασμού των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει, ότι η ημερομηνία γέννησης  του τελευταίου ειδοποιηθέντα για εμβολιασμό με αδιάθετες δόσεις εμβολίων σε εμβολιαστικά κέντρα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σήμερα Τρίτη 13 Απριλίου του 2021 είναι 30/01/1965. Οι εκπαιδευτικοί που προηγούνται της παραπάνω ημερομηνίας θα ειδοποιηθούν κατά προτεραιότητα, λίαν συντόμως, μια και η πρώτη επικοινωνία μαζί τους δεν στάθηκε εφικτή. Ειδοποιήθηκαν 226 εκπαιδευτικοί, σε πέντε από αυτούς δεν άνοιξαν τα ΑΜΚΑ και συνολικά επιβεβαιώθηκαν 137 εμβολιασμοί. Όσοι συνάδελφοι, συναδέλφισσες δεν έχουν ειδοποιηθεί, να αναμένουν άμεσα ενημέρωση.

Ο εμβολιασμός διενεργείται με αποκλειστική προτεραιότητα την ημερομηνία γέννησης των εκπαιδευτικών, σε φθίνουσα σειρά ηλικίας. Οι εκπαιδευτικοί που είναι υποψήφιοι για εμβολιασμό και δεν άνοιξαν τα ΑΜΚΑ τους για τεχνικούς λόγους (συνολικά πέντε άτομα), επιδιώκουμε να αποκατασταθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό. Ζητούμε την κατανόησή σας για την χρονοκαθυστέρηση, την όλη ταλαιπωρία και ήδη καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, κοινοποιώντας στις αρμόδιες υπηρεσίες το θέμα, ώστε να αποκατασταθεί η απρόσκοπτη δυνατότητα πρόσβασης στον εμβολιασμό, το συντομότερο δυνατό. 

Παράλληλα σας ανακοινώνουμε κατόπιν σχετικών ερωτημάτων ότι οι εκπαιδευτικοί που έχουν εμβολιαστεί με αδιάθετες δόσεις εμβολίων, για να εξασφαλίσουν δεύτερη δόση θα λάβουν μήνυμα τρεις μέρες μετά τον εμβολιασμό, σχετικά με το επόμενο ραντεβού. Αν παρόλα αυτά δεν λάβουν μήνυμα, τότε μπορούν να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εμβολίων COVID-19 (emvolio.gov.gr), ώστε να προγραμματίσουν το δεύτερο ραντεβού τους. Μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης, μπορούν να εξασφαλίσουν και το αντίστοιχο Πιστοποιητικό εμβολιασμού.

                                                                                                                         Η Συντονίστρια

Παρασκευά Μαρία