ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η συντονιστική ομάδα του προγράμματος εμβολιασμού των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει, ότι η ημερομηνία γέννησης  του τελευταίου ειδοποιηθέντα για εμβολιασμό με αδιάθετες δόσεις εμβολίων σε εμβολιαστικά κέντρα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σήμερα Σάββατο 17 Απριλίου του 2021 είναι 20/01/1966. Οι εκπαιδευτικοί που προηγούνται της παραπάνω ημερομηνίας θα ειδοποιηθούν άμεσα και κατά προτεραιότητα, μια και η πρώτη επικοινωνία μαζί τους δεν στάθηκε εφικτή. Ειδοποιήθηκαν 96 εκπαιδευτικοί και συνολικά επιβεβαιώθηκαν 60 εμβολιασμοί. Όσοι συνάδελφοι, συναδέλφισσες ειδοποιήθηκαν αλλά δεν μπόρεσαν για κάποιο προσωπικό λόγο να ανταποκριθούν ως τώρα, να αναμένουν άμεσα ενημέρωση. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί παρακαλούμε να παρακολουθείτε την πορεία των εμβολιασμών από την ανακοίνωση που αναρτάται κάθε βράδυ στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης για να υπολογίζετε πότε θα ειδοποιηθείτε.

Ο εμβολιασμός διενεργείται με αποκλειστική προτεραιότητα την ημερομηνία γέννησης των εκπαιδευτικών, σε φθίνουσα σειρά ηλικίας. Οι εκπαιδευτικοί που είναι υποψήφιοι για εμβολιασμό και δεν άνοιξαν οι ΑΜΚΑ τους για τεχνικούς λόγους, επιδιώκουμε να αποκατασταθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό. Ζητούμε την κατανόησή σας για την χρονοκαθυστέρηση, την όλη ταλαιπωρία και ήδη καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, κοινοποιώντας στις αρμόδιες υπηρεσίες το θέμα, ώστε να αποκατασταθεί η απρόσκοπτη δυνατότητα πρόσβασης στον εμβολιασμό, το συντομότερο δυνατό. 

Παράλληλα σας ανακοινώνουμε κατόπιν σχετικών ερωτημάτων ότι οι εκπαιδευτικοί που έχουν εμβολιαστεί με αδιάθετες δόσεις εμβολίων, για να εξασφαλίσουν δεύτερη δόση θα λάβουν μήνυμα τρεις μέρες μετά τον εμβολιασμό, σχετικά με το επόμενο ραντεβού. Αν παρόλα αυτά δεν λάβουν μήνυμα, τότε μπορούν να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εμβολίων COVID-19 (emvolio.gov.gr), ώστε να προγραμματίσουν το δεύτερο ραντεβού τους. Μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης, μπορούν να εξασφαλίσουν και το αντίστοιχο Πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ωστόσο οι εκπαιδευτικοί που έχουν λάβει ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω άυλης συνταγογράφησης για εμβολιασμό και επικαιροποίησαν το ραντεβού τους οφείλουν να επικοινωνήσουν με την συντονιστική επιτροπή για να διαγραφούν από τη λίστα των υποψηφίων εκπαιδευτικών για εμβολιασμό με τις αδιάθετες δόσεις εμβολίων Pfizer και Μoderna. Όσοι δεν επικαιροποιήσουν κάποιο ραντεβού με άυλη συνταγογράφηση να αναμένουν να τους ειδοποιήσουμε τηλεφωνικά για τα προς διάθεση εμβόλια.

 

                                                                                                                         Η Συντονίστρια

Παρασκευά Μαρία