ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η συντονιστική ομάδα του προγράμματος εμβολιασμού των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει, ότι η ημερομηνία γέννησης  του τελευταίου ειδοποιηθέντα για εμβολιασμό με αδιάθετες δόσεις εμβολίων σε εμβολιαστικά κέντρα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σήμερα Τρίτη 20 Απριλίου του 2021 είναι 23/06/1966. Οι εκπαιδευτικοί που προηγούνται της παραπάνω ημερομηνίας θα ειδοποιηθούν άμεσα και κατά προτεραιότητα, μια και η πρώτη επικοινωνία μαζί τους δεν στάθηκε εφικτή ή αδυνατούσαν να μεταβούν σε συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο.

Ειδοποιήθηκαν 119 εκπαιδευτικοί και συνολικά επιβεβαιώθηκαν 68 εμβολιασμοί. Όσοι συνάδελφοι, συναδέλφισσες ειδοποιήθηκαν αλλά δεν μπόρεσαν για κάποιο προσωπικό λόγο να ανταποκριθούν ως τώρα, να αναμένουν άμεσα ενημέρωση. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί παρακαλούμε να παρακολουθείτε την πορεία των εμβολιασμών από την ανακοίνωση που αναρτάται κάθε βράδυ στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης για να υπολογίζετε πότε θα ειδοποιηθείτε.

Ο εμβολιασμός διενεργείται με αποκλειστική προτεραιότητα την ημερομηνία γέννησης των εκπαιδευτικών, σε φθίνουσα σειρά ηλικίας. Οποιαδήποτε παρέκκλιση της προτεραιοποίησης στον εμβολιασμό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο πλαίσιο της άμεσης/ταχείας πρόσβασης σε εμβολιαστικό κέντρο πριν το κλείσιμό του. Θα θέλαμε επίσης να  σας ενημερώσουμε πως από σήμερα ενεργοποιήθηκαν οι ΑΜΚΑ των εκπαιδευτικών που παρουσίασαν πρόβλημα τις προηγούμενες μέρες και καλούνται κανονικά και αυτοί οι εκπαιδευτικοί για εμβολιασμό.

Παράλληλα σας ανακοινώνουμε κατόπιν σχετικών ερωτημάτων ότι οι εκπαιδευτικοί που έχουν εμβολιαστεί με αδιάθετες δόσεις εμβολίων, για να εξασφαλίσουν δεύτερη δόση θα λάβουν μήνυμα τρεις μέρες μετά τον εμβολιασμό, σχετικά με το επόμενο ραντεβού. Αν παρόλα αυτά δεν λάβουν μήνυμα, τότε μπορούν να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εμβολίων COVID-19 (emvolio.gov.gr), ώστε να προγραμματίσουν το δεύτερο ραντεβού τους. Μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης, μπορούν να εξασφαλίσουν και το αντίστοιχο Πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ωστόσο οι εκπαιδευτικοί που έχουν λάβει ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω άυλης συνταγογράφησης για εμβολιασμό και επικαιροποίησαν το ραντεβού τους οφείλουν να επικοινωνήσουν με την συντονιστική επιτροπή για να διαγραφούν από τη λίστα των υποψηφίων εκπαιδευτικών για εμβολιασμό με τις αδιάθετες δόσεις εμβολίων Pfizer και Μoderna. Όσοι δεν επικαιροποιήσουν κάποιο ραντεβού με άυλη συνταγογράφηση να αναμένουν να τους ειδοποιήσουμε τηλεφωνικά για τα προς διάθεση εμβόλια.

Τα  μέλη της συντονιστικής επιτροπής αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος στη Διεύθυνση και εργάζονται από το σπίτι προσπαθώντας να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντα τους. Σας παρακαλούμε για την γρήγορη ροή των εμβολιασμών να ανταποκρίνεστε στα τηλεφωνά μας όσο το δυνατόν πιο άμεσα, έγκαιρα και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ σας.  Ζητούμε την κατανόησή σας για σε πιθανή αναμονή, χρονοκαθυστέρηση ή ταλαιπωρία και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη δυνατότητα πρόσβασης στον εμβολιασμό. 

      

                                                                                                                         Η Συντονίστρια

Παρασκευά Μαρία