ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Η συντονιστική ομάδα του προγράμματος εμβολιασμού των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει, ότι η ημερομηνία γέννησης  του τελευταίου ειδοποιηθέντα για εμβολιασμό με αδιάθετες δόσεις εμβολίων σε εμβολιαστικά κέντρα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σήμερα Πέμπτη 22 Απριλίου του 2021 είναι 13/11/1966. Οι εκπαιδευτικοί που προηγούνται της παραπάνω ημερομηνίας θα ειδοποιηθούν άμεσα και κατά προτεραιότητα, μια και η πρώτη επικοινωνία μαζί τους δεν στάθηκε εφικτή ή αδυνατούσαν να μεταβούν άμεσα σε συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο.

Ειδοποιήθηκαν 56 εκπαιδευτικοί και συνολικά επιβεβαιώθηκαν 45 εμβολιασμοί. Όσοι συνάδελφοι, συναδέλφισσες ειδοποιήθηκαν αλλά δεν μπόρεσαν για κάποιο προσωπικό λόγο να ανταποκριθούν ως τώρα, να αναμένουν άμεσα ενημέρωση. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί παρακαλούμε να παρακολουθείτε την πορεία των εμβολιασμών από την ανακοίνωση που αναρτάται κάθε βράδυ στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης για να υπολογίζετε πότε θα ειδοποιηθείτε.

Ο εμβολιασμός διενεργείται με αποκλειστική προτεραιότητα την ημερομηνία γέννησης των εκπαιδευτικών, σε φθίνουσα σειρά ηλικίας. Οποιαδήποτε παρέκκλιση της προτεραιοποίησης στον εμβολιασμό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο πλαίσιο της άμεσης/ταχείας πρόσβασης σε εμβολιαστικό κέντρο πριν το κλείσιμό του, από εκπαιδευτικούς που δύναται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα εντός ¼ της ώρας.

Θα θέλαμε επίσης να  σας ενημερώσουμε πως σε όσους εκπαιδευτικούς παρουσιάστηκε εκ νέου πρόβλημα στο άνοιγμα του ΑΜΚΑ να περιμένουν μέχρι τα τέλη της εβδομάδας για να ενεργοποιηθούν. Αν παρόλα αυτά συνεχιστεί το πρόβλημα μπορούν να επικοινωνούν με την κα. Σωτηράκη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για να το δηλώσουν. Επιπλέον οι ΑΜΚΑ που παρουσιάζουν από την αρχή δυσκολία στην ενεργοποίησή τους στάλθηκαν ξανά σήμερα στο Υ.ΠΑΙ.Θ για περαιτέρω επεξεργασία. 

Παράλληλα σας ανακοινώνουμε κατόπιν σχετικών ερωτημάτων ότι οι εκπαιδευτικοί που έχουν εμβολιαστεί με αδιάθετες δόσεις εμβολίων, για να εξασφαλίσουν δεύτερη δόση θα λάβουν μήνυμα τρεις μέρες μετά τον εμβολιασμό, σχετικά με το επόμενο ραντεβού. Αν παρόλα αυτά δεν λάβουν μήνυμα, τότε μπορούν να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εμβολίων COVID-19 (emvolio.gov.gr), ώστε να προγραμματίσουν το δεύτερο ραντεβού τους. Μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης, μπορούν να εξασφαλίσουν το αντίστοιχο Πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί που έχουν λάβει ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω άυλης συνταγογρά-φησης για εμβολιασμό και επικαιροποίησαν το ραντεβού τους οφείλουν να επικοινωνήσουν με την συντονιστική επιτροπή για να διαγραφούν από τη λίστα των υποψηφίων εκπαιδευτικών για εμβολιασμό με τις αδιάθετες δόσεις εμβολίων Pfizer. Όσοι δεν επικαιροποιήσουν κάποιο ραντεβού με άυλη συνταγογράφηση να αναμένουν να τους ειδοποιήσουμε τηλεφωνικά για τα προς διάθεση εμβόλια. Μάλιστα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τα εμβολιαστικά κέντρα αναμένεται να υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα των αδιάθετων δόσεων του εμβολίου της Rfizer τις δύο εβδομάδες των διακοπών (Μεγάλη εβδομάδα και την επομένη).

Τα  μέλη της συντονιστικής επιτροπής αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος στη Διεύθυνση και εργάζονται από το σπίτι προσπαθώντας να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντα τους. Σας παρακαλούμε για την γρήγορη ροή των εμβολισμών να ανταποκρίνεστε στα τηλεφωνά μας όσο το δυνατόν πιο άμεσα, έγκαιρα και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ σας.  Ζητούμε την κατανόησή σας για κάθε πιθανή αναμονή, χρονο-καθυστέρηση ή ταλαιπωρία και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη δυνατότητα πρόσβασης στον εμβολιασμό. 

Προκειμένου να δηλώσετε την αποδοχή ραντεβού για εμβολιασμό στην πλατφόρμα του emvolio.gov.gr και την διαγραφή σας από την πλατφόρμα της Διεύθυνσης Π.Ε. και Δ.Ε. επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2310.954110 - 2310.954111 - 2310.954113 - 2310.954114.  

Τέλος, τα μέλη της επιτροπής Αφεντουλίδης Δημήτρης, Πάσσαρης Νίκος, Ρίζος Θωμάς και η συντονίστρια Παρασκευά Μαρία θα ήθελαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στα μέλη της Διοίκησης Αρχοντή Χριστίνα, Γιαννακοπούλου Παρασκευή και Χωματίδου Σοφία για την υποστήριξη του έργου της επιτροπής στην περίοδο της καραντίνας.

  

                                                                                                                        Η Συντονίστρια

                                                                                                                            Παρασκευά Μαρία