ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Η συντονιστική ομάδα του προγράμματος εμβολιασμού των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει, ότι η ημερομηνία γέννησης  του τελευταίου ειδοποιηθέντα για εμβολιασμό με αδιάθετες δόσεις εμβολίων σε εμβολιαστικά κέντρα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σήμερα Σάββατο 24 Απριλίου του 2021 είναι 03/07/1967. Οι εκπαιδευτικοί που προηγούνται της παραπάνω ημερομηνίας θα ειδοποιηθούν άμεσα και κατά προτεραιότητα, μια και η πρώτη επικοινωνία μαζί τους δεν στάθηκε εφικτή ή αδυνατούσαν να μεταβούν άμεσα σε συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο.

Ειδοποιήθηκαν 100 εκπαιδευτικοί και συνολικά επιβεβαιώθηκαν 36 εμβολιασμοί. Όσοι συνάδελφοι, συναδέλφισσες ειδοποιήθηκαν αλλά δεν μπόρεσαν για κάποιο προσωπικό λόγο να ανταποκριθούν ως τώρα, να αναμένουν άμεσα ενημέρωση. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί παρακαλούμε να παρακολουθείτε την πορεία των εμβολιασμών από την ανακοίνωση που αναρτάται κάθε βράδυ στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης για να υπολογίζετε πότε θα ειδοποιηθείτε.

Ο εμβολιασμός διενεργείται με αποκλειστική προτεραιότητα την ημερομηνία γέννησης των εκπαιδευτικών, σε φθίνουσα σειρά ηλικίας. Οποιαδήποτε παρέκκλιση της προτεραιοποίησης στον εμβολιασμό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο πλαίσιο της άμεσης/ταχείας πρόσβασης σε εμβολιαστικό κέντρο πριν το κλείσιμό του, από εκπαιδευτικούς που δύναται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα εντός ¼ της ώρας.

Θα θέλαμε επίσης να  σας ενημερώσουμε πως σε όσους εκπαιδευτικούς παρουσιάστηκε εκ νέου πρόβλημα στο άνοιγμα του ΑΜΚΑ και δεν αποκατασταθεί ως την Μεγάλη Δευτέρα, θα μπορούν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων να αποστέλλουν τα πλήρη στοιχεία των εκπαιδευτικών που δεν ενεργοποιούνται οι ΑΜΚΑ, όπως π.χ.: Σχολική μονάδα – Επίθετο – Όνομα – Πατρώνυμο – Α.Μ. – ΑΜΚΑ – Κινητό και σταθερό τηλέφωνο, στο mail της συντονίστριας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..* Συλλέγοντας τα δεδομένα θα τα αποστείλουμε για   επεξεργασία και ενεργοποίηση του ΑΜΚΑ στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Παράλληλα σας ανακοινώνουμε κατόπιν σχετικών ερωτημάτων ότι οι εκπαιδευτικοί που έχουν εμβολιαστεί με αδιάθετες δόσεις εμβολίων, για να εξασφαλίσουν δεύτερη δόση θα λάβουν μήνυμα τρεις μέρες μετά τον εμβολιασμό, σχετικά με το επόμενο ραντεβού. Αν παρόλα αυτά δεν λάβουν μήνυμα, τότε μπορούν να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εμβολίων COVID-19 (emvolio.gov.gr), ώστε να προγραμματίσουν το δεύτερο ραντεβού τους. Μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης, μπορούν να εξασφαλίσουν το αντίστοιχο Πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί που έχουν λάβει ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω άυλης συνταγογρά-φησης για εμβολιασμό και επικαιροποίησαν το ραντεβού τους οφείλουν να επικοινωνήσουν με την συντονιστική επιτροπή για να διαγραφούν από τη λίστα των υποψηφίων εκπαιδευτικών για εμβολιασμό με τις αδιάθετες δόσεις εμβολίων Pfizer. Όσοι δεν επικαιροποιήσουν κάποιο ραντεβού με άυλη συνταγογράφηση ή ακυρώσουν το ραντεβού τους να αναμένουν να τους ειδοποιήσουμε τηλεφωνικά για τα προς διάθεση εμβόλια. Μάλιστα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τα εμβολιαστικά κέντρα αναμένεται να υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα των αδιάθετων δόσεων του εμβολίου της Pfizer τις δύο εβδομάδες των διακοπών (Μεγάλη εβδομάδα και την επομένη).

Τα  μέλη της συντονιστικής επιτροπής αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος στη Διεύθυνση και εργάζονται από το σπίτι ως το Πάσχα, προσπαθώντας να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντα τους. Σας παρακαλούμε για την γρήγορη ροή των εμβολισμών να ανταποκρίνεστε στα τηλεφωνά μας όσο το δυνατόν πιο άμεσα, έγκαιρα και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ σας.  Ζητούμε την κατανόησή σας για κάθε πιθανή αναμονή, χρονο-καθυστέρηση ή ταλαιπωρία και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη δυνατότητα πρόσβασης στον εμβολιασμό. 

Προκειμένου να δηλώσετε την αποδοχή ραντεβού για εμβολιασμό στην πλατφόρμα του emvolio.gov.gr και την διαγραφή σας από την πλατφόρμα της Διεύθυνσης Π.Ε. και Δ.Ε. επικοινωνήστε στο γραφείο εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2310.954110 - 2310.954111 - 2310.954113 - 2310.954114.  

Τέλος, τα μέλη της επιτροπής Αφεντουλίδης Δημήτρης, Πάσσαρης Νίκος, Ρίζος Θωμάς και η συντονίστρια Παρασκευά Μαρία θα ήθελαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στα μέλη της Διοίκησης Αρχοντή Χριστίνα, Γιαννακοπούλου Παρασκευή και Χωματίδου Σοφία για την υποστήριξη του έργου της επιτροπής στην περίοδο της καραντίνας.

*Δίδεται το προσωπικό mail λόγω καραντίνας και τηλεργασίας.

                                                                                                                        Η Συντονίστρια

                                                                                                                        Παρασκευά Μαρία