ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Η συντονιστική ομάδα του προγράμματος εμβολιασμού των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει, ότι η ημερομηνία γέννησης  του τελευταίου ειδοποιηθέντα για εμβολιασμό με αδιάθετες δόσεις εμβολίων σε εμβολιαστικά κέντρα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου του 2021 είναι 07/06/1969. Οι εκπαιδευτικοί που προηγούνται της παραπάνω ημερομηνίας θα ειδοποιηθούν άμεσα και κατά προτεραιότητα, μια και η πρώτη επικοινωνία μαζί τους δεν στάθηκε εφικτή ή αδυνατούσαν να μεταβούν άμεσα σε συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο.

Ειδοποιήθηκαν 115 εκπαιδευτικοί και συνολικά επιβεβαιώθηκαν 38 εμβολιασμοί. Όσοι συνάδελφοι, συναδέλφισσες ειδοποιήθηκαν αλλά δεν μπόρεσαν για κάποιο προσωπικό λόγο να ανταποκριθούν ως τώρα, να αναμένουν άμεσα ενημέρωση. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί παρακαλούμε να παρακολουθείτε την πορεία των εμβολιασμών από την ανακοίνωση που αναρτάται κάθε βράδυ στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης για να υπολογίζετε πότε θα ειδοποιηθείτε.

Ο εμβολιασμός διενεργείται με αποκλειστική προτεραιότητα την ημερομηνία γέννησης των εκπαιδευτικών, σε φθίνουσα σειρά ηλικίας. Οποιαδήποτε παρέκκλιση της προτεραιοποίησης στον εμβολιασμό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο πλαίσιο της άμεσης/ταχείας πρόσβασης σε εμβολιαστικό κέντρο πριν το κλείσιμό του, από εκπαιδευτικούς που δύναται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα εντός ¼ της ώρας.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από την Πολιτική Προστασία σχετικά με τους ΑΜΚΑ που δεν ανοίγουν, οφείλουν οι εκπαιδευτικοί προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι ΑΜΚΑ τους να μπουν στην πλατφόρμα (emvolio.gov.gr) και να πραγματοποιήσουν αίτηση εξέτασης των στοιχείων τους. Κατόπιν μελέτης το αιτήματος από την κεντρική πλατφόρμα της Πολιτικής Προστασίας θα περιμένουν σταδιακή ενεργοποίηση. Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί η ενεργοποίηση μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα της Πολιτικής Προστασίας στα τηλ.: 2132047750, -1, -2, -5.

Παράλληλα η συντονιστική επιτροπή των εμβολιασμών της διεύθυνσή μας έχει ήδη στείλει το νέο αρχείο excel με τα στοιχεία των εκπαιδευτικών που δεν ενεργοποιούνται οι ΑΜΚΑ τους στις αρμόδιες αρχές του ΥΠΑΙΘ και αναμένουμε περαιτέρω ενημέρωση.

Κατόπιν σχετικών ερωτημάτων σας ανακοινώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί που έχουν εμβολιαστεί με αδιάθετες δόσεις εμβολίων, για να εξασφαλίσουν δεύτερη δόση θα λάβουν μήνυμα τρεις μέρες μετά τον εμβολιασμό, σχετικά με το επόμενο ραντεβού. Αν παρόλα αυτά δεν λάβουν μήνυμα, τότε μπορούν να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εμβολίων COVID-19 (emvolio.gov.gr), ώστε να προγραμματίσουν το δεύτερο ραντεβού τους. Μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης, μπορούν να εξασφαλίσουν το αντίστοιχο Πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί που έχουν λάβει ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω άυλης συνταγογρά-φησης για εμβολιασμό και επικαιροποίησαν το ραντεβού τους οφείλουν να επικοινωνήσουν με την συντονιστική επιτροπή για να διαγραφούν από τη λίστα των υποψηφίων εκπαιδευτικών για εμβολιασμό με τις αδιάθετες δόσεις εμβολίων Pfizer. Όσοι δεν επικαιροποιήσουν κάποιο ραντεβού με άυλη συνταγογράφηση ή ακυρώσουν το ραντεβού τους να αναμένουν να τους ειδοποιήσουμε τηλεφωνικά για τα προς διάθεση εμβόλια. Όσο για το ωράριο λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων θα συνεχιστεί κανονικά και αύριο Μεγάλη Πέμπτη, ενώ θα διακόψουν την λειτουργία τους για τις εορταστικές μέρες. Ως ημερομηνία επαναλειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων ορίστηκε η Τρίτη 4 Μαΐου.

Τα  μέλη της συντονιστικής επιτροπής αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος στη Διεύθυνση και εργάζονται από το σπίτι ως το Πάσχα, προσπαθώντας να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντα τους. Σας παρακαλούμε για την γρήγορη ροή των εμβολισμών να ανταποκρίνεστε στα τηλεφωνά μας όσο το δυνατόν πιο άμεσα, έγκαιρα και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ σας.  Ζητούμε την κατανόησή σας για κάθε πιθανή αναμονή, χρονο-καθυστέρηση ή ταλαιπωρία και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη δυνατότητα πρόσβασης στον εμβολιασμό. 

Προκειμένου να δηλώσετε την αποδοχή ραντεβού για εμβολιασμό στην πλατφόρμα του emvolio.gov.gr και τη διαγραφή σας από την πλατφόρμα της Διεύθυνσης Π.Ε. και Δ.Ε. επικοινωνήστε στο γραφείο εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2310.954110 - 2310.954111 - 2310.954113 - 2310.954114 ή αποστείλετε ονοματεπώνυμο και ακριβή ημερομηνία γέννησης στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

*Δίδεται το προσωπικό mail λόγω καραντίνας και τηλεργασίας.

                                                                                                                        Η Συντονίστρια

                                                                                                                        Παρασκευά Μαρία