logo

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «Δρω για τον τόπο μου»

2ο Γυμνάσιο Περαίας, Τετάρτη 09 Μαΐου 2018, 09.00- 13.00

Σας προσκαλούμε στην τελική εκδήλωση του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με συντονιστικό φορέα – ιδρυτή τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης (438/11-01-2018), τίτλο «Δρω για τον τόπο μου» και συμμετοχή εννιά σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης του Δήμου Θερμαϊκού. Τα προγράμματα Π.Ε. αυτού του δικτύου επικεντρώθηκαν στην οργάνωση και υλοποίηση μίας ή περισσότερων δράσεων ανάδειξης του τόπου του σχολείου τους (Περαία, Επανομή, Ν. Μηχανιώνα, Ν. Επιβάτες). Οι δράσεις αυτές ποικίλουν και  σχετίζονται με την ήπια τουριστική αξιοποίηση των περιοχών του Δήμου, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την αισθητική αναβάθμιση και υιοθεσία δημόσιων χώρων κ.λπ.

  Η τελική εκδήλωση του Δικτύου θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Περαίας και στην παιδική χαρά πλησίον αυτού, την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018. Οργανώθηκε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε οι μαθητές να συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση μιας ομαδικής δράσης για τον τόπο τους.

 Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις των εργασιών των μαθητικών ομάδων που είναι ενταγμένες στο τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δήμου Θερμαϊκού «Δρω για τον τόπο μου», 9.00-10.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Περαίας (Ανθέων 24, 2392020800). Στο δεύτερο μέρος οι μαθητές σε ομάδες εργασίας θα αναπλάσουν και θα εξωραΐσουν τη παιδική χαρά πλησίον του Γυμνασίου, 10.30- 13.00, έτσι ώστε να αφήσουν στην περιοχή το στίγμα και τη δημιουργικότητά τους (οι παράλληλες δράσεις παρατίθενται αναλυτικά στο πρόγραμμα). Κατά τη διάρκεια της δράσης θα υπάρχουν: 1. Χορευτικά και μουσικά δρώμενα από μαθητές του 2ου Γυμνασίου Περαίας, 2. Bazaar αντικειμένων και κοσμημάτων από επαναχρησιμοποιημένα και ανακυκλώσιμα υλικά, 3. Έκθεση με έργα και φωτογραφίες των μαθητών, 4. Face painting.

Γενικός συντονισμός: Αντωνία Δαρδιώτη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής

Εκπαίδευσης  ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Οργανωτική επιτροπή εκδήλωσης: Νίκος Γαλάνης, εκπαιδευτικός 2ου Γυμνασίου Περαίας (μέλος συντονιστικής επιτροπής δικτύου), Κατερίνα Χατζηχριστοφή, Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Θερμαϊκού (μέλος συντονιστικής επιτροπής δικτύου), Μαρία Τσαχουρίδου, Σοφία Σαρακινίδου (εκπαιδευτικοί 2ου Γυμνασίου Περαίας),

Διοργάνωση & συντονισμός εκδήλωσης: μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Περαίας με υπεύθυνους καθηγητές: Γαλάνης Νικόλαος, Τσαχουρίδου Μαρία, Σαρακινίδου Σοφία & διευθύντρια 2ου Γυμνασίου Περαίας Καραγιάννη Μορφούλα

Σήμα εκδήλωσης: Δενεσίδου Σοφιάνα (μαθήτρια 2ου Γυμν. Περαίας)

Με τιμή,
Αντωνία Δαρδιώτη
Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

 

Παρακαλούμε δείτε τα συνημμένα αρχεία

Συνημμένα:
 Πρόγραμμα εκδήλωσης Τοπικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δήμου Θερμαϊκού σελίδα 1.jpg 109 kB
 Πρόγραμμα εκδήλωσης Τοπικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δήμου Θερμαϊκού σελίδα 2.jpg 92 kB
 Αφίσα εκδήλωσης Τοπικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δήμου Θερμαϊκού.jpg 701 kB