logo

Ηλεκτρονική Πύλη Πληροφοριών:

«Ερευνώ – Ανακαλύπτω – Μαθαίνω»



Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, δημιούργησε και λειτουργεί στην ιστοσελίδα της την παρούσα Ηλεκτρονική Πύλη Πληροφοριών με την ονομασία «Ερευνώ – Ανακαλύπτω – Μαθαίνω». Η επιστημονική υποστήριξη της Πύλης αυτής αποτελεί ευθύνη της επιτροπής που συστάθηκε με απόφαση της Διεύθυνσής μας (αριθμ. πρωτ.: 7611/26-3-2013).


Ι. Στόχος λειτουργίας της Πύλης


Στόχος της Ηλεκτρονικής Πύλης Πληροφοριών «Ερευνώ – Ανακαλύπτω – Μαθαίνω» είναι η αξιοποίηση από τις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσής μας κάθε δυνατής και αξιόπιστης πηγής πληροφοριών, σύμφωνα με τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών και το θεσμικό πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων. Οι φορείς που συμπεριλαμβάνονται στην Πύλη παρέχουν τη δυνατότητα επίσκεψης σε μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι/ες θα εργαστούν ερευνητικά αξιοποιώντας κάθε πηγή πληροφόρησης που διαθέτει ο φορέας και ανάλογα με τη θεματική που αυτοί ενδιαφέρονται.


ΙΙ. Όροι για τη χρήση της Πύλης από τις Σχολικές Μονάδες


Η χρήση της Ηλεκτρονικής Πύλης Πληροφοριών «Ερευνώ – Ανακαλύπτω – Μαθαίνω» από τις σχολικές μονάδες θα γίνεται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι φορείς πληροφοριών σε ό,τι αφορά την προσυνεννόηση με τον υπεύθυνο του φορέα, τον αριθμό των ερευνητών μαθητών και μαθητριών που μπορεί να δεχθεί στο αναγνωστήριό του ο φορέας, τη θεματική έρευνας που μπορεί να καλύψει κ.ά. Η σχολική μονάδα οφείλει να αξιοποιεί την Ηλεκτρονική Πύλη Πληροφοριών «Ερευνώ – Ανακαλύπτω – Μαθαίνω» με τέτοιο τρόπο, ώστε η θεματική της επίσκεψης των μαθητών να έχει συνάφεια με το αντικείμενο πληροφόρησης του φορέα, τον οποίο σχεδιάζει να επισκεφτεί.


ΙΙΙ. Οδηγίες προς τους φορείς πληροφοριών


Παρακαλούνται οι φορείς πληροφοριών (Μουσεία, Βιβλιοθήκες, Πολιτιστικά Κέντρα κ.ά.) που ενδιαφέρονται να συμπεριληφθούν στην Ηλεκτρονική Πύλη Πληροφοριών «Ερευνώ – Ανακαλύπτω – Μαθαίνω» της Διεύθυνσής μας να αποστείλουν συμπληρωμένο ηλεκτρονικά στο e-mail της διεύθυνσης μας (mail@dide-a.thess.sch.gr ) τα στοιχεία που αναφέρονται στον πίνακα που ακολουθεί, ώστε να λάβουν γνώση η Διεύθυνσή μας και η Επιτροπή Ευθύνης της Πύλης.


Ακολουθούν:

1. Σύνδεσμος με τους φορείς πληροφοριών (Μουσεία, Βιβλιοθήκες, Πολιτιστικά Κέντρα κ.ά.) που έχουν συμπεριληφθεί μέχρι στιγμής στην Ηλεκτρονική Πύλη Πληροφοριών «Ερευνώ – Ανακαλύπτω – Μαθαίνω» της Διεύθυνσής μας.

2. Σύνδεσμος με την απόφαση της Διεύθυνσής μας για την σύσταση της επιτροπής (αριθμ. πρωτ.: 7611/26-3-2013). 

 



Η Διευθύντρια  Δ.Δ.Ε. Αν. Θεσ/νίκης



Δρ. Άλκηστις Ζερβοπούλου
Φυσικός Ρ/Η

 

  

 

  

Συνημμένα:
 Φορείς Ηλεκτρονικής Πύλης Πληροφοριών.pdf 440 kB
 Επιτροπή για Ηλεκτρονική Πύλη Πληροφοριών.pdf 53 kB