logo

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Η συντονιστική ομάδα του προγράμματος εμβολιασμού των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης σας ενημερώνει ότι αδυνατεί να ανακοινώσει ημερομηνία γέννησης  του τελευταίου ειδοποιηθέντα για εμβολιασμό με αδιάθετες δόσεις εμβολίων σε εμβολιαστικά κέντρα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σήμερα Πέμπτη 13 Μαΐου του 2021, μια και απέμειναν μόνο 46 εκπαιδευτικοί για να καλεστούν. Οι εκπαιδευτικοί που προηγούνται της παραπάνω ημερομηνίας θα ειδοποιηθούν άμεσα και κατά προτεραιότητα, μια και η πρώτη επικοινωνία μαζί τους δεν στάθηκε εφικτή ή αδυνατούσαν να μεταβούν άμεσα σε συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο.

Ειδοποιήθηκαν 102 εκπαιδευτικοί και συνολικά επιβεβαιώθηκαν 29 εμβολιασμοί, ενώ παραμένουν σε εκκρεμότητα 13 επιβεβαιώσεις. Όσοι συνάδελφοι, συναδέλφισσες ειδοποιήθηκαν αλλά δεν μπόρεσαν για κάποιο προσωπικό λόγο να ανταποκριθούν ως τώρα, να αναμένουν άμεσα ενημέρωση. Μέχρι την προσεχή Δευτέρα, ανάλογα και με την ροή των εμβολίων, αναμένετε να κλείσει η πλατφόρμα. Ο εμβολιασμός διενεργείται με αποκλειστική προτεραιότητα την ημερομηνία γέννησης των εκπαιδευτικών, σε φθίνουσα σειρά ηλικίας και τον τόπο διαμονής. Οποιαδήποτε παρέκκλιση της προτεραιοποίησης στον εμβολιασμό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο πλαίσιο της άμεσης/ταχείας πρόσβασης σε εμβολιαστικό κέντρο πριν το κλείσιμό του, από εκπαιδευτικούς που δύναται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα εντός ¼ της ώρας.

Κατόπιν σχετικών ερωτημάτων σας ανακοινώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί που έχουν εμβολιαστεί με αδιάθετες δόσεις εμβολίων, για να εξασφαλίσουν δεύτερη δόση θα λάβουν μήνυμα τρεις μέρες μετά τον εμβολιασμό, σχετικά με το επόμενο ραντεβού. Αν παρόλα αυτά δεν λάβουν μήνυμα, τότε μπορούν να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εμβολίων COVID-19 (emvolio.gov.gr), ώστε να προγραμματίσουν το δεύτερο ραντεβού τους. Μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης, μπορούν να εξασφαλίσουν το αντίστοιχο Πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όσο εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα με το άνοιγμα του ΑΜΚΑ λόγω κάποιας ποινής μέσο συνεχών αλλαγών των ραντεβού εμβολιασμού, για την ενεργοποίηση μπορείτε να στείλετε αίτημα στο κάτωθι e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Στο ίδιο mail μπορείτε να στείλετε το αίτημά σας στην περίπτωση που έχετε κάνει με χειρόγραφη απόδειξη το εμβόλιο για να εξασφαλίσετε το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σας παρακαλούμε για την γρήγορη ροή των εμβολισμών να ανταποκρίνεστε στα τηλεφωνά μας όσο το δυνατόν πιο άμεσα, έγκαιρα και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ σας. Τα εμβολιαστικά κέντρα λειτουργούν από τις 8:00 έως τις 22:00 και συνήθως μας καλούν για τις αδιάθετες δόσεις εμβολίων από τις 11:00 έως τις 21:30 με την βασική προϋπόθεση να καλυφθούν την ίδια μέρα. Θα ήταν εξαιρετικά σημαντική η άμεση ανταπόκρισή σας σε κάθε κάλεσμα ώστε να απορροφηθεί κάθε διαθέσιμη δόση. Ζητούμε την κατανόησή σας για κάθε πιθανή αναμονή, χρονο-καθυστέρηση ή ταλαιπωρία και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη δυνατότητα πρόσβασης στον εμβολιασμό. Για οποιοδήποτε ερώτημα ή απορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τα  μέλη της συντονιστικής επιτροπής της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Θεσσαλονίκης στα τηλέφωνα: 2310.954110 - 2310.954111 - 2310.954113 - 2310.954114. Ενώ μπορείτε να αποστείλετε τα ερωτήματα σας και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                                                                                                                        Η Συντονίστρια

                                                                                                                        Παρασκευά Μαρία